Brunssi: Cafe Ursula (HKI)

Kaivopuiston kupeessa olevan Cafe Ursulan brunssilla olimme ensimmäistä kertaa jo vuonna 2010. Nelisen vuotta sitten Cafe Ursulassa tarjoiltiin luksusbrunssia. Tarjottavat tuotiin suoraan pöytään, eikä arvollisten brunssivieraiden tarvinnut kuin istahtaa alas ja syödä. Meillä molemmilla oli brunssista todella hyvät muistot, joten niinpä suuntasimme Cafe Ursulan brunssille uudestaan viime lauantaina.

Brunssi on uudistunut (ehkä on ihan normaalia tehdä muutoksia neljässä vuodessa). Nykyään brunssia on tarjolla joka sunnuntai kello 10-13:30. Brunssin hinta on kohtuullisen huokea, 22 eurolla saa popsia herkullisia brunssipöydän antamia napaansa niin paljon kuin jaksaa.

Cefe Ursula brunssi

Cefe Ursula brunssi

Kevätkeventäjälle maistuu kukkakaali

Brunssi koostui kylmistä sekä lämpimistä ruoista ja totta kai myös jälkkäreistä. Ahdoin kevätkevennyksen vuoksi ensimmäiselle lautaselle kamalan kasan salaattia, tomaattia, paprikaa sekä kukkakaalia. Kukkakaalin määrässä jopa liioittelin – en jaksanut millään syödä jättimäistä kukkakaalikasaani ja nolona jätin ylimääräiset kukinnot lautasen reunalle. Hyi hyi.

Salaattipuolen lisäksi lautaseltani löytyi tajuttoman maukasta siemenleipää! Leipä oli hieman croissanttimainen, joten se ei kaivannut levitteitä tai leikkeleitä päälleen. Popsimme molemmet myös hassua juustoista skonssia erittäin hyvällä ruokahalulla. Niin ja olihan lohi-perunasalaattikin tosi hyvää – savulohi maistui tuoreelta, ja perunat olivat keitetty juuri sopivan kypsiksi. Alkupalapöydässä oli lisäksi tarjolla sillejä, kylmäsavulohta, suolakurkkua, hunajaa, smetanaa, paahtopaistia, juustoja, pestopastasalaattia, katkarapu-avokadosalaattia sekä kikherne-persiljasalaattia.

Juomapuolesta piti huolen mehut, vesi, smoothiet sekä kahvi ja tee.

Cafe Ursula brunssi Cafe Ursula brunssi

Lämpimiä ruokia ei ollut tarjolla niin massiivista määrää kuin kylmiä sapuskoita. Lämpimille ruoille riitti pieni lautanen, joskin jouduin hakemaan kohtuullisen ison annoksen erinomaista perunauunimunakasta lisää. Herra Longfield jätti kyseisen munakkaan ensin väliin, mutta kipitti kiltisti hakemaan sitä omalle lautaselleen maistettuaan sitä ensin minulta. Jos menette Ursulan brunssille, suosittelen syömään perunauunimunakasta paljon!

Uunimunakkaan lisäksi tarjolla oli lämpimiä falafelpyöryköitä, chorizopyöryköitä sekä pikkuisia mausteisia nakkeja.

Cefe Ursula brunssi

Ennen jälkkärien hakua viritimme oman pienen kisakatsomon ikkunan vieressä sijaitsevalle pöydällemme. Miesten hiihdon viesti oli alkamassa, ja siellä me sitten kyyhötettiin kurkkien pienen pienestä näytöstä miten Suomen miehille käy (ei kovin hyvin..). Siinä sivussa maisteltiin älyttömän hyvää sacherkakkua, kermakakkua sekä hedelmäpaloja vaniljakastikkeessa. Olin niin iloinen kun Ursulan brunssilla oli tarjolla kunnon suklaista jälkkäriä. Niin sitä pitää!

Herra Longfield maisteli myös mustikkarahkaa ja kehui sitä kovasti. Ja olihan se hyvää, maistelin rahkaa herran lautasen kulmalta ihan vain pari lusikallista.

Brunssilta lähti neljä vuotta sitten kaksi hymyilevää otusta, ja niin kävi myös tällä kertaa.

Cefe Ursula brunssi Cefe Ursula brunssi

2 kommenttia artikkeliin ”Brunssi: Cafe Ursula (HKI)

  1. Nam! Onpas hyvän näkönen brunssi. Ja 22 euroa on suorastaan halpakin kun vertaa sitä vaikka tähän yhteen viikontakasen ravintolapäivän ilmotukseen (hih!)

    Ateria tarjoillaan kodikkaassa yksiössä 6 hengelle kerrallaan. Romanimusiikkia. Reseptit peritty aidoilta Karjalan evakoilta ja Romaniasta. Menu 20 € / Aluks’: Romanialainen juureskeitto / Vatsantäytteeks’: Karjalanpaisti. Karjalanpiirakka munavoilla tai lanttusupikas / Loppuviimeks’: Ruispuolukkapuuro tai mucenici /

    • Hinta oli kyllä edukas moniin muihin keskustan brunsseihin verrattuna! Eli nyt vaan Cafe Ursulaan kaikki herkuttelemaan, kesällä brunssia voi syödä myös terassilla meren äärellä – ei yhtään pöllömpää!

Kommentti ilahduttaa aina!