Piknik Manhattanin yllä, New York

Tämä taitaa olla tällä erää ”vihoviimeinen” reissupostaus New Yorkista. Ostospostausta on kyllä vielä jossain välissä luvassa, ja on mulla eräs kuvakollaasijuttukin mietinnässä, joten on ihan hyvä laittaa hipsut ”vihoviimeisen” ympärille. Mutta matkataan nyt ihanan aurinkoiseen päivään lokakuun alkuun rapakon toiselle puolelle..

High Line

1930-50-luvuilla Länsi-Manhattanilla kulki ilmajunarata nimeltään High Line. Radalla kulki tavarajuna, joka kuljetti rahtia Etelä-Manhattanin tehtaista sataman laivoihin. Tavarajunan kiskot kulkivat yläilmoissa, toisen ja kolmannen kerroksen korkeudessa.

50-luvulla tavarasatama muutti Manhattanilta kaupungin ulkopuolelle ja samalla High Line hiljeni tavarajunistaan. Yläilmoissa olevat raiteet odottivat vuosia purkamista, mutta kesällä 2009 ne saivatkin täysin uuden elämän ja purkuaikeet lopetettiin.

High Linesta tuli kaupunkilaisten oma puistopromenadi, jossa rehottavat ihanan vapaasti vuosikymmenien ajan raiteilla kukkineet kasvit. High Linelta voi ihailla kauniita maisemia Hudsonjoelle ja karata kaupungin sykettä reippaan parin kilometrin puutarhalenkille. High Line on myös mitä mainioin piknikpaikka – siellä on penkkejä, aurinkotuoleja, pöytiä sekä ”salaisia” polkuja, joiden avulla jokainen löytää varmasti itselleen sopivan piknikpaikan.

High LineHigh LineHigh LineHigh Line

High Linelta löytyy myös iso kasa pieniä ja hieman isompia kahviloita, joista saa purtavaa. Me törmäsimme kuitenkin matkallamme puistokadulle järkyttävän upeaan ruokakauppaan, jonka hyllyt kirjaimellisesti notkuivat piknikeväitä. Valikoima oli niin valtava, että meidän eväät menivät noin neljä kertaa uusiksi. Lopulta saimme kuitenkin kasaan sopivat piknikeväät, joiden kanssa jatkoimme taapertamista kohti High Linea.

Perille päästyämme etsimme heti sopivan rauhallisen puistonpenkin, sillä nälkä oli kasvanut pitkän kävelylenkin aikana hurjiin mittoihin. Kaivoimme kauppakassista eväät esiin, avasimme purkit ja purnukat ja kävimme kiinni!

Valitsemamme tulinen kanasalaatti, katkarapusalaatti, focaccia, ruskea venäläinen leipä, hedelmäpalat, New Yorkin juustokakku sekä juomat maistuivat aurinkoisena iltapäivänä hurjan hyviltä (vain juustokakku oli pienoinen pettymys). Hymy karkasi piknikin aikana korviin ja aika meni siivillä. Popsimme eväät rauhassa ja sen jälkeen vain möllötimme penkille masut täysinä pikkuisia lintuja syöttäen. Kun vihdoin jatkoimme matkaa, nappasimme vielä lähimmästä kahvilasta kahvit mukaan ja kävelimme kaikessa rauhassa upean High Linen päästä päähän.

High LineHigh Line

High Line

Jos sieltä ruudun toiselta puolelta joku joskus päättää lähteä High Linelle, niin annan yhden hyvin tärkeän vinkin. Me löysimme High Linelta vain yhden vessan, sinne oli kamala jono, joten ajattelimme mennä seuraavaan vessaan. VIRHE. Seuraavaa ei tullut, ja lopulta juoksimme pissat melkein housuissa postitalon kautta Penn Stationin vessoihin. Sinne High Linen vessaan kannattaa jonottaa, vaikkei kovin kova hätä olisikaan. Ja postitaloon on turha mennä etsimään vessoja, siellä on niitä vain henkilökunnalle.«Vuosi sitten: Brunssi: F8 Tema (HKI)»
«Kaksi vuotta sitten: Haaste: Mitä löytyisi omasta ostoskoristasi»

2 kommenttia artikkeliin ”Piknik Manhattanin yllä, New York

  1. Highline on ihana, erilainen puisto. Olen ollut siellä kaksi viikkoa sen avaamisen jälkeen ja toisen kerran pari vuotta sitten. Sen jälkeen on ”metsäkuvasta” poltellen avattu taas uusi pätkä.

    Suurkaupungissa vessa ei ole koskaan kovin kaukana. Chelsea marketissa Highlinen kupeessa vessoja, Highlinen viereisissä hotelleissakin olen käynyt vessassa. Jollei muuta paikkaa löydy, on Starbucks aina hyvä vaihtoehto. Tai sitten kävelen baariin tai kahvilaan, ostan juoman ja käyn vessassa.

    • Oi, sä olet päässyt nauttimaan tästä ihanasta puistosta kaksi kertaa!

      Nyt vessa oli ihan totta kiven takana! Putkahdettiin High Linen pohjoispäästä ulos ja siellä oli pelkkää työmaata työmaan perään. Mentiin yhden hotellin ohi, senkään respan lähellä ei ollut yleisiä vessoja. Yhtään kahvilaa ym. ei tullut vastaan ennen kuin tulimme postitalon kulmille. Se oli ihan kamalaa!!

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s