Hiihtämässä järven jäällä

Sunnuntaina hiihtokausi saatiin vihdoin avattua!

hiihto

Ja vaikka itse sanonkin, kausi avattiin varsin komeasti. Suksia ei meillä kummallakaan ole ollut jalassa sitten yläasteaikojen, mutta niin me vedettiin ihan tosta vaan reipas kuuden kilsan lenkki Bodom-järven jäällä. Sukset olivat tosiaan ihan uudet, ja jännitimme pirusti miten pitopohjaiset suksemme toimisivat. Onneksi ne toimivat tosi hyvin!

Pitopohjaiset sukset toimivat parhaiten plus kahdesta miinus viiteen asteeseen, joten sunnuntaina oli ihan otollinen ilma suksien käyttöönotolle. Luin jostain artikkelista, että pitopohjaiset sukset saavuttavat vasta sadan kilometrin jälkeen täyden luistonsa, mutta meille aloittelijoille suksien pito oli vain ja ainostaan hyvä juttu – ei luisumisia tai liian kovaa vauhtia.

hiihto

hiihto

Kotoa lähtiessämme ainoaksi ongelmaksi tuli muutama uupuva varuste. Hiihtohanskat olisi tosi kätevät ja herra Longfieldille pitää hommata jotkut coolit ja miehekkäät korvalaput, sillä viima pääsee ikävästi pipon läpi korviin. Mulla oli söpön pinkin pipon alla paksut korvaläpät, ja ne päässä oli tosi lämmintä sutia eteenpäin.

Varsinaisia hiihtoasuja meillä ei ole, mulla oli jalassa ihan tavalliset toppikset ja niiden alla lämpökerraston housut. Takkina toimi liila kuoritakki, jonka alle vedin fleecen sekä teknisen pitkähihaisen paidan. Hyvin tarkeni.

hiihto

Hiihtäminen kävi todella pitkän tauon jälkeen oikein leppoisasti. Tasapainon kanssa mulla oli pieniä ongelmia, joten jatkan harjoittelua vielä vähän aikaa ihan tasaisella maastolla ennen kuin suuntaan vähänkään mäkisille laduille. Kaatuminen pelottaa mua vietävästi ja olenkin ajatellut ottaa meille jonkun yksityistunnin, jossa meille neuvottaisiin kädestä pitäen miten tulee kaatua ja miten niitä sauvoja tulisi oikeiden oppien mukaan heiluttaa. Mutta ensin treenaillaan ihan itsekseen. Herra Longfield suunnitteli pitkin sunnuntai-iltaa maanantaista hiihtolenkkiä – saa nähdä peruutanko omat jumppani (tänään olisi tiedossa pump ja balance) ja lähdenkin herran kanssa laduille. Luulen, että valitsen reippaan tunnin ulkoilun sisätiloissa hikoilun sijasta!

hiihto

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s