Leidit Krog Madamessa

No nyt voisin alkaa purkaa viikonlopun ohjelmia omiksi postauksikseen. Aloitetaan homma perjantailta, jolloin suuntasimme kahden leidin kanssa suoraan tyylikurssilta Krog Madamen avajaisiin.

Krog Madame

En tosin ihan ymmärrä miten kyseessä saattoi olla avajaiset, sillä toinen kavereistani oli käynyt paikassa drinksulla jo pari viikkoa sitten, ja sen lisäksi löysin eräästä blogista postauksen Krog Madamen sapuskoista. Oli miten oli, paikalle oli tullut juhlimaan myös paikan omistaja Sedu Koskinen, jonka ympärillä pörräsi koko illan erinäköisiä blondeja kottaraisia. Meitä ei Sedun ympärillä nähty – ei me edes oltais voitu, sillä kukaan meistä ei ole blondi eikä me oltu sonnustauduttu vesirajamekkoihin.

Sedu Koskinen

Krog Madame on perustettu Martta-ravintolan tiloihin. Mehän käytiin herra Longfieldin kanssa Martan brunssilla viime kesänä, ja tykättiin paikasta tosi paljon. Sinänsä on siis harmi, että kivan ja idyllisen paikan tilalle on tullut sedula.. Mutta kyllä mä Krog Madamestakin tykkäsin! Palvelu oli todella mukavaa, ruoka herkullista ja paikka mukavan intiimi ja pikkuinen. Mikään tanssimesta Madame ei ole, vaikka musiikki siellä pauhasikin normaalia ruokaravintolaa kovemmalla. Minusta ravintola oli tosi passeli kaveriporukalle, joka halusi hyvää ruokaa ja siihen päälle hyvää juomaa ja vähän sellaista bilemeininkiä (eli siis meille).

Meillä oli pöytävaraus tehtynä yhdeksäksi, mutta saavuimme paikalle jo hyvissä ajoin ennen ysiä. Pöytämme oli vielä varattu, joten meidät ohjattiin ystävällisesti baarin puolelle juomaan skumppaa ja cosmopolitaneja, jotka olivat naistenpäivän kunniaksi tarjouksessa. Aika hujahti siivillä ja pian pääsimme istumaan pöytään ja selailemaan ruokalistaa.

Krog Madame

Krog Madame

Krog Madame

Krog Madamen yksi todella positiivinen juttu on runsas tapaspöytä. Buffetpöydän idealla toimiva pöytä kuuluu kaikkien pääruokien hintaan, mutta sen voi ostaa myös erikseen pääruoaksi, 15 eurolla saa ahtaa mahaansa tapaksia niin paljon kuin jaksaa. Eikä kyseessä ole mikään tylsä ja ankea buffet, vaan herkullisia ja meheviä ruokia sisältävä tapaspöytä.

Meidän porukasta kaksi leidiä otti tapaspöydän (minä mukaanlukien) ja yhdelle leidille maistui tapaksien lisäksi Krog Madamen lammas. Lammas oli kuulemma herkullista, kuten oli myös tapaspöydän antimet. Omia suosikkejani olivat tomaattivuohenjuustokeitto, erilaiset couscous-salaatit, tsatsiki sekä ohuen ohut leipä (sitä piti dipata paksuun tomaattivuohenjuustokeittoon). Ainoa buffetpöydän miinus oli se, että missään ei ollut tietoa mitä tarjolla oli. Kyllähän kaikki nyt aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit tunnistaa, mutta erilaisten salaattien aineksista olisi ollut kiva saada edes jotain tietoa.

Ruoan kaveriksi otimme kolmeen pekkaan punkkupullon, jonka ainoa kriteeri oli se, että se sai maksaa 30 euroa.

Krog Madame

Krog Madame

Krog Madame

Mulla kolotti vielä sokerihammasta tapaspöydän herkkujen jälkeen, joten tilasin jälkkärilistalta libanonilaiset pannukakut. Pannukakut olivat tosi hyviä! :P Seuralaiseni jättivät jälkkärit väliin, ja tilasivat makean herkun sijasta siiderin ja rommicolan (eivät muuten varmaan voittaneet pannareitani). Jossain vaiheessa iltaa läksimme Krog Madamesta kotiin, tai jos ihan tarkkoja ollaan, suuntasin minä herra Longfieldin kyydillä kotiin ja kaksi muuta leidiä jatkoivat matkaansa vielä ”yksille” jonnekin muualle. Olisin kylllä mieluusti lähtenyt heidän mukaansa, mutta lauantaina oli tiedossa blogibrunssi, jossa tahdoin olla mahdollisimman freesinä. Brunssista sitten tarinointia ehkä jo seuraavalla kerralla!

Krog Madame

Lapinlahdenkatu 3
00180 Helsinki
040 739 7798
madame@madame.fi
http://madame.fi


«Vuosi sitten: 10 maailman parasta biisiä a la herra Longfield»

6 kommenttia artikkeliin ”Leidit Krog Madamessa

  1. Näyttää kivalta paikalta ja tapakset herkullisilta :P En oo koskaan kuullut libanonilaisista pannukakuista, joten täytyy ehdottomasti käydä testaamassa ;)

    • Joo kyllä toi kannattaa käydä testaamassa, on varsinkin just sun tyylinen paikka. Sellainen nuori ja trendikäs. ;)

      p.s. Jälkkärin nimi oli Lebanese pancakes with orange creme, ja oli kyllä hirmu herkullinen. Tosin aika törkeetä jos toi ei ookkaan yhtään perineinen Libanonissa.

    • Kiva kuulla lisää kehuja paikasta! Oli kyllä just sellainen rento perjantai-illan paikka, ei ehkä niinkään romanttinen treffimesta. Pääruoat näyttivät muuten tosi isoilta ja herkullisilta, joten joudun varmaan itsekin menemään tänne vielä jossain välissä myös herran kanssa!

    • Mua nauratti itseänikin toi kottarais-vertaus. Ihan siitä syystä, että kaveri sanoi Sedun ympärillä pyöriviä leidejä kottaraisiksi kun mun ”lellittelynimi” on kotona kottarainen. :) Pitäisköhän siitä vetää jotain johtopäätöksiä? ;) No oon edelleen brunetti ja mekot on aina polviin asti. :)

Kommentti ilahduttaa aina!