Kampasimpukkapasta

Olen kärsinyt jo useamman viikon ajan hirvittävästä kampasimpukkahimosta. En yhtään tiedä mistä se on peräisin, mutta kampasimpukoita on kuitenkin tehnyt mieli jo pidemmän aikaa. Himo saatiin taltutettua ainakin hetkellisesti pääsiäispyhinä, kun pyöräytimme herra Longfieldin kanssa Sara La Fountainin reseptin mukaan kampasimpukkapastaa. Ja eihän tämä mitään tavallista kampasimpukkapastaa ollut, vaan Saran tapaan ihan järisyttävän hyvää! Limen, chilin ja kookosmaidon liitto toimi paremmin kuin hyvin ja tätä pastaa tullaan vääntämään meillä vielä monta monituista kertaa. Tehkää tekin, en voi kuin suositella.

Kampasimpukkapasta

Vasta annoksen kokoamisen yhteydessä tajusin, että pasta sopi väriensä ansiosta pääsiäisruoaksi tosi hyvin. Reseptissä suositeltiin käyttämään mustaksi värjättyä pastaa, ja sitä meiltä olisi kotoa kyllä löytynytkin, mutta päädyimme kuitenkin lopulta vihertävään pinaattituorepastaan. Muutaman muunkin muutoksen jouduin reseptiin tekemään, herra Longfield ei löytänyt kaupasta kaffirilimetinlehtiä, ja tuoreen inkiväärin sijasta käytimme jääkaapin perukoilta löytynyttä inkivääritahnaa. Meillä on kova ruoka-aineiden tyhjennysoperaatio menossa ennen muuttoa, ja inkivääritahnapurkki saatiin tyhjäksi tämän ruoan jälkeen, joten tuoretta inkivääriä olisi periaattessa tullut ostettua (ihan) turhaan.

Kampasimpukkapastan kanssa lipitimme Kungfu Girlia, joka on varmasti jokaikiselle tuttu valkkari. Yritimme metsästää kyseistä viiniä joulukuun alussa, mutta se oli aivan turhaa. Jokaisen lähi-Alkon hylly oli siltä kohtaa tyhjä ja vihdoin vasta joskus alkuvuodesta nappasimme hymyillen pullon Kungfu Girlia ostoskoriin. Löysin Viini-lehden sivuilta tosi osuvan kuvauksen tästä Riesling-viinistä, siinä sanottiin: Lähes kuiva maku täyttää aromeiltaan tuoksua myötäilevällä hedelmäisyydellä suun. Just noin mäkin olisin halunnut osata sanoa ihan itse. :)

Kungfu Girlkeltaiset tulppaanitKampasimpukkapasta

Kampasimpukkapasta
(2 annosta)

  • 250 g pinaattituorepastaa
  • ½ purjo
  • 2 rkl voita
  • 400 g kampasimpukoita (tuoreita tai sulatettuja)

Kastike

  • tilkka öljyä
  • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli murskattuna
  • 1 tl inkivääriä (tahnaa tai tuoretta)
  • 2½ dl kermaa
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 lihaliemikuutio (myös kalaliemikuutio käy)
  • 2 rkl valkoviiniä
  • 1 rkl tuorepuristettua limettimehua (noin puolikkaan limetin mehu)
  • ripaus currya
  • 1 tl kuivattua chilirouhetta
  • suolaa
  • sokeria

Koristeluun mätiä tai kaviaaria.

1. Aloita tekemällä pastakastike. Laita paistinpannulle tai kasariin tilkka öljyä sekä valkosipuli ja inkivääri. Anna aromien avautua ja lisää joukkoon kerma, kookosmaito sekä lihaliemikuutio. Anna seoksen keittyä hieman kokoon.

2. Lisää joukkoon valkoviini, limettimehu sekä mausteet. Anna keittyä vielä hieman kasaan niin, että mausteet tuovat lisämakua. Laita kastike hetkeksi sivuun.

3. Keitä pasta ja kuullota purjo paistinpannulla nokareessa voita. Laita purjo hetkeksi sivuun.

4. Seuraavaksi mennään kampasimpukoiden kimppuun. Mikäli ostat pakastettuja kampasimpukoita, pitää ne sulattaa kylmän veden alla. Sulatusoperaatio kestää noin 20-30 minuuttia. Sulatetut kampasimpukat tulee pyyhkiä kuiviksi talouspaperilla ennen kuin ne ruskistetaan molemmin puolin tilkassa öljyä esim. paistinpannulla.

5. Kokoa pasta. Laita lautaselle keitettyä pastaa, lisää kuullotetut purjot ja lisää kampasimpukat. Koristele mädillä ja kaada päälle vielä rutkasti herkullista kastiketta. Ja sitten vain herkuttelemaan!

KampasimpukkapastaKampasimpukkapasta


«Vuosi sitten: Cupcaket yllätyksellä»

8 kommenttia artikkeliin ”Kampasimpukkapasta

    • Kantsii kyllä, tää on herkkua! :) Sun blogissa olen muistaakseni törmännyt paljon isompiin kampasimpukoihin kuin mitä meillä oli. Täytyy tutkia kampojen tarjontaa jatkossa tarkemmin, sellaisia muhkeita isoja olisi kiva löytää jostakin.

  1. hei!
    löysin blogisi detoxkuurisi johdosta. Luin postauksia läpi mutta omaan silmään ei aineskaan sattunut mitään liittyen liikuntaan. Eli millaista liikuntaa harrastit kuurin aikana ja jaksoitko liikkua samalla temmolla kuin kuurin ulkopuolellakin? :)

    • Kiitos soofia kommentista! Kuurin aikana harrastin kevyttä liikuntaa päivittäin. Mieheni työmatkaili kuurini aikana ja koska meillä on koira, en jumppiin liiemmin ennättänyt. Koiran kanssa siis kävelimme pitkiä (noin tunnin) lenkkejä päivittäin. Nälkää en kuurin aikana potenut, joten perusjumppiin olisin voinut mennä myös ihan hyvin!

      Tsemppiä sulle detoxiin! Kevättä ja kesää kohti pitäisi itsekin taas tiukentaa ruokavalioita..

    • Lehdet tulisi kipata kastikkeen sekaan mausteiden kanssa. Eli ohjeessa tämä kohta: Lisää joukkoon valkoviini, limettimehu, LIMETIN LEHDET sekä mausteet.

      Mistä sä olet niitä muuten löytänyt? :)

  2. Siis en mä ole koskaan edes kuullut tuollaisesta kuin kafferilimetti. :D Mielenkiinnosta vaan kysyin. MUTTA voisinpa veikata että jossain itämaisia elintarvikkeita tarjoavassa myymälässä voisi olla, esim. Kolmannella linjalla sijaitsevassa Aseanicissa. :)

    • Hahah. :D Mä ajattelin heti, että kaffirlimetinlehdet ovat sulle ihan tuttuja! Googletin hieman ja kyllä lehtiä näytti Pirkalta ja Spice Upiltakin löytyvän, meidän S-marketissa oli varmaan vaan suppea valikoima. Koitan ensi kerralla K-kauppaa.

Kommentti ilahduttaa aina!