Hampparibileet!

Kuten jo aiemmin kerroin, viime perjantaina oli upea päivä! Mulla alkoi vihdoin ”joulu”loma, ja loman sekä rankan työputken päättymistä juhlistettiin A&O-pariskunnan kanssa hampparibileiden merkeissä.

Kokoonnuimme meillä viiden aikaan, jonka jälkeen purimme ystäviemme säkit ja aloimme valmistaa purilaisia. Säkkien purkamisen yhteydessä koin varsin iloisen yllätyksen. Ystäväpariskunnan herra oli valinnut meille etiketin perusteella maailman parhaimman valkkarin Alkosta. Etelä-Afrikkalainen Live-a-Little-valkkaripullo sai mut hymyilemään ihan kamalasti! Pullon kyljessä hypähtelee hieman pullea leidi välttämättä tippaakaan siitä, että housut hieman kiristävät! Kuvan lisäksi teksti live-a-little sai mulle melkein onnenkyyneleet silmiin. Ja hei, voisiko kyseinen kuvan ja tekstin kombo enää paremmin sopia itselleni lupaamaani rennompaan vuoteen? Ei voisi! Tästä syystä alla oleva kuva fiilisten kera oli perjantain #satasyytäollaonnellinen-juttu.

hampparibileet

Muistattehan muuten, että #satasyytäollaonnellinen-haaste etenee joka päivä blogin facebook-sivuilla? Haasteen on minun lisäkseni ottanut jo aika moni muukin bloggari vastaan, joten facebookin ihmeellisessä maailmassa voi törmätä seuraavan sadan päivän aikana tosi ihaniin onnellisuutta aiheuttaviin kuviin, tunnelmiin ja juttuihin. Kannattaa siis tykkäilä ainakin mun blogista ja seurailla mikä saa minut iloiseksi!

Laitoin muuten blogin sivupalkkiin kuvagallerian, jossa pyörii kaikki blogin naamakirjaan lisäämäni onnelliset kuvat haasteen tiimoilta, sieltäkin voi hieman kurkkia minkä asioiden tiimoilla onnellisuutta on viime aikoina koettu.

Mutta palataan nyt niihin hampparibileisiin. Meidän vastuulla oli hampparit sekä salaatti. Ystävät toivat meille juomia, lankkuperunoita sekä jälkkäriä. Salaatiksi valikoitui lopulta ihan vain salaattisekoituspussi, salaatinkastike sekä pienet luumutomaatit. Hamppareiden sämpylöiksi yritin etsiä mahdollisimman pieniä sämpylöitä, ja lopulta päädyin ostamaan tavallisia pieniä hampurilaissämpylöitä sekä Moilaksen kokojyväsämpylöitä. Moilaksen sämpylät osoittautuivat todella hyviksi, joten niitä tulen jatkossakin käyttämään purilaisten kanssa. Hampurilaisten pihveiksi teimme tällä kertaa Sara La Fountainin reseptillä Oriental-pihvit, joissa oli hitunen aasialaista tunnelmaa. Jouduin kuitenkin jättämään jauhelihaseoksesta tuoreen korianterin pois, sillä lähes kukaan muu kuin minä ei pitänyt korianterin mausta.

hampparibileet

hampparibileet

Oriental-jauhelihapihvit
(noin 13 pienehköä pihviä)

  • noin 1 kg naudan jauhelihaa
  • 1 yksikyntinen valkosipuli raastettuna
  • 8 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 4 rkl teriyakikastiketta
  • 6 vartta (yksi nippu) kevätsipulia hienonnettuna
  • suolaa
  • (2 rkl tuoretta korianteria silputtuna)

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään isohkossa kulhossa (voit hyvin puolittaa ainesten määrät, jos tahdot tehdä pihvejä pienemmän määrän). Jauhelihaseoksen sekoittaminen onnistuu parhaiten käsin.

2. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia pihvejä ja paista ne pannulla tilkassa öljyä molemmilta puolilta kypsiksi. Huomio, että pihvi pienenee hiukan paistamisen aikana.

Hampurilaissämpylät grillattiin nopeasti uunin grillitason alla, ja pihvien lisäksi tarjolla oli seuraavia täytteitä, joista jokainen sai koota just sellaisia purilaisia kuin itse tahtoi. Lisukkeina oli salaattia sekä maustettuja lankkuperunoita.

Hampurilaisten muut täytteet

  • paistettua pekonia
  • salaatinlehtiä
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • tulista sinappia
  • chiliketsuppia
  • cheddarjuustoa
  • punasipulin renkaita
  • majoneesia
  • itse tehtyä BBQ-kastiketta
  • itse tehtyä wasabimajoneesia

hampparibileet

Hamppareilla herkuttelun jälkeen pöytään nostettiin ystävien tuoma jälkkäri – 890 g irttaripussi! Oioioi. Loppuilta meni jutustelun merkeissä, tosin siinä sivussa kyllä leikittiin aika urakalla ystäväpariskunnan 2,5 vuotiaan pikkuleidin kanssa. Olin kaivanut omia lelujani pikkuvierasta varten esille, ja ei mennyt kauaa kun olohuoneen pöytä oli täyttynyt mm. rakennuspalikoilla sekä Playmobil-leluilla. Myös isältä saamani vanha reki raahattiin olohuoneen lattialle, sillä pikkuneiti halusi istua siellä lähes koko illan pehmeiden lampaantaljojen alla. Olin ehkä vähän kade!

Paikalla oli myös kaksi karvakorvaa, joista meidän harmaa karvakasa makasi tuttuun tapaan koko illan melkein samassa paikassa (paitsi silloin kun hampparien väliin laitettiin juustoa), samaan aikaan kun ystävien pieni valkoinen karvakorva lämmitteli sohvan uumenissa. Varsin onnistunut ilta siis kaikkien osapuolten mielestä!

hampparibileet

hampparibileet  hampparibileet

5 kommenttia artikkeliin ”Hampparibileet!

  1. Jäin oikein tavaamaan tota ”Moilaksen kokojyväsämpylää” ja piti käydä omin silmin toteamassa niitten nettisivuilta, että ilmeisesti Moilasen leipomo on muuttanut nimensä ”Moilas”-muotoon, joka tosiaan taipuu Moilaksen. Jo on aikoihin eletty! :D Ne ei siis oikeastikaan enää ole Moilasen kokojyväsämpylöitä. Mitenköhän mä pääsen tästä yli…
    Herkulliseltä kyllä näyttää! :)

    • Mä en kyllä tiedä miten Moilas oikeasti taipuu! Moilasen kuulostaa kyllä paljon fiksummalta, niin se varmaan oikeesti on. :)

  2. Tuollaiset rennot illallisjuhlat ovat kivoja, meillähän on ollut lukuisia makkarajuhlia ja niistä juonnettiin myös hodareita & shampanjaa-bileetkin.

    Monet yritykset haluavat nykyisin, että niiden nimet ja tuotemerkit taivutetaan niin että nimen perusmuoto säilyy, mutta se kuulostaa oudolta.. Viimeisimpänä korvaan särähti ”Suuri Käsityölehden”.

    • Taivutusten kanssa saa kyllä aika usein miettiä miten se pitää laittaa. Tee-sanan oikeaoppinen monikko on mulle vieläkin mysteeri, voiko se oikeasti olla teitä? Siis esim. Onpas teille hieno kokoelma erilaisia teitä? Kuulostaa tosi tyhmältä. :)

  3. Every weekend i used to pay a visit this web site, for the reason that i wish for enjoyment, since this this
    web site conations actually good funny stuff too.

Kommentti ilahduttaa aina!