Brunssi: Töölönranta (HKI)

Köpöttelimme upeassa aurinkoisessa säässä Töölönrannan brunssille herra Longfieldin, Martinan sekä Henkan kanssa viime sunnuntaina. Aurinkoinen sää oli varmaan saanut myös julkkikset liikkeelle, sillä törmäsimme brunssilla neljään julkkikseen. Kaikki varmasti odottavat jo kärsimättöminä tietoa siitä, ketä julkkiksia sitten näimme. Okei, päästän teidät jännityksestä ja paljastan, että näimme brunssilla Raili Hulkkosen, Teresa Välimäen, Joona Puhakan sekä Iina Kuustosen. Varsinkin Iinan näkeminen oli herra Longfieldille hyvin tärkeää, Iinan seisomisesta jälkkäripyödässä herran edessä juteltiin vielä illallakin. :)

Mutta nyt siihen brunssiin. Eipä sitä kuuluisaa Töölönrannan brunssia ole turhaan kehuttu! Oi ja voih sanon minä. Parannettavaa oli minusta vain jälkkäripöydässä, joka laskikin brunssin arvosanaa yhdelle miinusmerkillä. Upea brunssi sai arvosanakseen 10-.

Skandinaavinen brunssi maksaa kuohuviinillä 32,50 euroa, ja vaikka hinta kuulostaa korkealta, on brunssi minusta jokaisen euron arvoinen. Ainekset olivat laadukkaita, maukkaita ja raikkaita. Alkupalapöydän antimista meille kaikille taisi maistua kaikki, pääruoat upposivat jokaiselle ja sitä moitittavaa olikin sitten vain siitä jälkkäripöydästä.

Paikkahan on itsessään todella upea – näköalat ovat hienot ja ravintola on sisustettu harkitun tyylikkäästi. Alkapalapöytä oli katettu näyttävästi ja pääruoat tuotiin hienoilla lämpimillä lautasilla pöytään. Jälkkäripöytä ei sitten ulkoisesti eikä sisäisesti yltänyt edeltäjiinsä. Suklaakakku oli vähän rumaa, ja kynityt juustot nyt eivät koskaan näytä kovin kauniilta.

Tässä olisi vielä tarkemmin brunssin sisältöä. Omiksi suosikeiksini nousivat alkupalapöydän kana-pekonisalaatti, sitruuna-aioli, blinit sekä tuore leipä. Niin ja toki myös lämminsavulohi! Se oli aivan mielettömän hyvää.

Alkuruokabuffet

Vihersalaattia ja punaherukkavinaigrettea
Paahdettuja kasviksia ja herkkusieniä
Perinteistä sienisalaattia
Pikkublinejä ja mätimoussea
Kokonaisia katkarapuja ja sitruuna-aiolia
Silliä Töölönrannan tapaan
Lämminsavulohta provencale
Maalaispateeta ja punasipulihilloketta
Kana-pekonisalaattia
Töölönrannan leipää

Pääruoat

Meidän seurueesta kolme otti loimutettua lohta palsternakkapyreellä ja yksi valitsi grillatun karitsan paahtopaistin rosmariiniperunoilla. Lohen kaverina lautasella ollut palsternakkapyre oli todella maukasta, vastaavaa pyrettä täytyy jossain vaiheessa koittaa tehdä myös kotona. Mukavaa vaihtelua iänkaikkiselle perunalle.

Jälkiruokabuffet

Vaniljapannacotta ja kaneliomenaa
Suklaakakkua ja puolukkamoussea
Mausteista ananasta ja ranskankermaa
Juustovalikoima

Yhteenvetona voisi tähän loppuun sanoa, että menkää nyt hyvät ihmiset sinne Töölönrannan brunsille, ette varmasti tule pettymään!

6 kommenttia artikkeliin ”Brunssi: Töölönranta (HKI)

  1. Mäkin kirjoitin just postauksen tästä brunssista. :) Melkein kyllä nolotti laittaa omat rumat kuvat samana päivänä esiin ku nää sun ihanat kuvat on ilmestyny, mut onneks keltaisen keittiön lukijat pääsee linkin kautta tänne kattomaan sun hienompia kuvia. Oon taas vaihteeks mainostanu sun blogia ku tää on niin kiva. :)

    Kiitos vielä kerran ihanasta brunssista! Mä jäin heti koukkuun ja yritin jo eilen inttää Henkalta mihin seuraavaks mennään.

    • Bloglovin on siitä tyhmä, että se päivittää kauheen hitaasti noita postauksia.. Meen kuitenkin nyt sitten muita reittejä lukemaan sun postauksen samasta asiasta. :)
      Ja ihanaa jos brunssikärpänen puraisi! Töölönranta oli kyllä ihan parhaimmistoa, vaikka upea sää ja seura varmasti lisäsivät brunssin ihanuutta!

  2. Täytyypä harkita tuota brunssia, olen kuullut Töölönrannan brunssista hyvää, mutta vasrmaan hinnan takia jättänyt väliin.

Kommentti ilahduttaa aina!