Siskonmakkarakastike

Törmäsin jo aikoja sitten Suolaa & hunajaa –blogissa siskonmakkaraa ja salsicciaa -reseptiin, johon rakastuin heti ensimmäisen kokkauskerran jälkeen. Kyseinen resepti on jäänyt lempparireseptien arkistoon ja sitä kokkaillaan vihreän Vihervaaran keittiössä tasaisin väliajoin.

Tiedän, että siskonmakkarat ovat joistakin tosi ällöjä (ainakin velourasuinen leidi inhoaa vaaleita löllöpalloja kamalasti). Mun mielestä niissä ei ole mitään ällöä – niistä on ihana puristella söpöjä palleroita (käytän tosin aika usein ”kirurgin”hanskoja puristelun yhteydessä), ja niiden maku on kypsänä tosi herkullinen. Harmaan karvaisen kaverin mielestä siskonmakkarat maistuvat myös raakoina tosi hyviltä.

Tiedossa olevan siskonmakkarahimoni takia hihkuin onnesta törmätessäni Keittiössä, kotona ja puutarhassa –blogissa toiseen siskonmakkara-aiheiseen reseptiin. Tällä kertaa kyseessä oli siskonmakkarakastike.

siskonmakkarakastike

Olin tällä kertaa niin villi, että muuntelin reseptiä jonkin verran! Normaalistihan en ”uskalla” muunnella reseptejä yhtään, sillä olisi harmi jos menisin muunteluillani pilaamaan hyväksi havaitun ruoan. Nyt jääkaapissa kuitenkin möllötti puoliksi täynnä (huomatkaa, en ole pessimisti) oleva parmesaanitahnapurkki, joka olisi hyvä saada käytettyä tässä lähiaikoina. Sen viimeinen käyttöpäivä taitaa olla jo mennyt, mutta koska tahna tuoksui hyvältä eikä siinä näkynyt mitään ylimääräistä kasvustoa, otin sen rohkeasti käyttöön. Parmesaanitahnan lisäksi lisäsin kastikkeeseen yhtä (olin tosiaan aika villillä muuntelupäällä) maustetta! Santa Marian Chili Explosion on meidän molempien lempparimauste, joten sitä oli aivan pakko ripotella kastikkeeseen paljon! Mauste antaa tosi kivasti potkua ruokaan kuin ruokaan.

siskonmakkarakastike

siskonmakkarakastike

Siskonmakkarakastike

  • 1 pkt siskonmakkaroita
  • 2 kpl sipulia
  • Flora juoksevaa (tai muuta rasvaa/öljyä)
  • 1 ½ dl lihalientä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 dl Flora ruoka 15 % (tai muuta (ruoka)kermaa)
  • 1 rkl sinappia
  • n. ½ dl parmesaanitahnaa
  • rouhittua mustapippuria
  • Chili Explosion –mausteseosta
  • (suolaa)
  • hienonnettua persiljaa

1. Kuori sipulit, puolita ja viipaloi ne ohueksi. Kuumenna pannu ja lisää rasva. Laita sipuliviipaleet pannuun ja paista kunnes ne saavat hieman väriä ja pehmenevät. Nosta sipulit pois pannulta sivuun odottamaan.

2. Lisää pannuun lisää rasvaa ja purista siskonmakkaroista pieniä söpöjä palleroita pannulle. Paista niin, että pallerot saavat väriä molemmille puolille. Lisää sipulit takaisin pannuun ja kaada sekaan myös lihaliemi. Mausta timjamilla ja anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

3. Lisää kerma, sinappi ja parmesaanitahna pannulle. Mausta mustapippurilla sekä Chili Explosionilla (ja tarvittaessa suolalla) ja anna hautua miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persilijalla

Muunnellusta kastikkeesta tuli tosi hyvää! Parmesaanitahna antoi kastikkeeseen rakennetta ja tuhtia makua. Myös herra Longfield kehui kastiketta kovasti syötyään sitä rankan kouluillan päätteeksi. Meillä on tosiaan kotona tällä hetkellä eräs koulupoika. :) Saa nähdä seuraanko hänen jalanjälkiään ja istahdan itsekin koulunpenkille tammikuussa! Ensin pitää kuitenkin mennä valintakokeeseen ja toivoa parasta (en ole vielä päättänyt onko se kouluun pääseminen vai ei).

siskonmakkarakastike


«Vuosi sitten: 5 kauneinta suomalaisnaista herra Longfieldin mielestä»
«Kaksi vuotta sitten: Brunssi: Dylan Pink (HKI)»

2 kommenttia artikkeliin ”Siskonmakkarakastike

Kommentti ilahduttaa aina!