Brunssi: Qulma (HKI)

Jos brunssihammasta kolottaa voi vaikka heti huomenna suunnistaa Mariankadulle, etsiä katunumeron 12, avata oven ja saapua sisään tunnelmalliseen ja viihtyisään Qulmaan.

Pöytävaraus kannattaa ehkä tehdä varmuudeksi jo tänään. Brunssikattauksia on lauantaisin kaksi kello 10.00-11.45 ja 12.00-14.00 (sunnuntaisin Qulman ovet ovat kiinni) ja brunssilla on hintaa 19 euroa, joka on oikein asiallinen hinta näin hyvälaatuisesta brunssista. Yhteystiedot pöytävarauksen tekemistä varten löytyvät Qulman nettisivuilta.

Qulma brunssiQulma brunssi

Brunsseilimme Qulmassa kahden ystäväni kanssa viime viikon lauantaina. Tuolloin Mariankadun olivat vallanneet sotilaspojat, joten sopivan parkkipaikan etsimisessä meni tovi jos toinenkin. Mutta ehdin kuitenkin sovituksi ajaksi Qulmaan, jonne tiensä löysivät myös ystäväni puikkelehdittuaan ensin sotilaspoikarivien välistä.

Maksoimme brunssin ja kävimme ruokien kimppuun. Noutopöydässä meitä odotti miellyttävä yllätys – Qulman brunssilla oli tarjolla uuniperunoita erilaisilla täytteillä. En ole törmännyt melkein sadassa (kyllä, brunsseja on takana jo melkein sata) testaamallani brunssilla uuniperunoihin, joten niiden näkeminen yllätti minut positiivisesti. On upeaa, että jotkut keksivät vieläkin jotain uutta ja erikoista brunssien aika vakiintuneeseen sisältöön. Loistavaa Qulma!

Qulma brunssiQulma brunssiQulma brunssi

Uuniperunoiden ja niiden täytteiden lisäksi tarjolla oli ainakin sämpylöitä ja katkarapucaesarsalaattia, jonka sai koota salaattiaineksista itse. Tämäkin oli mukavaa, kaikki eivät nimittäin tykkää katkaravuista ja jotkut eivät tykkää laittaa salaattiinsa juuri yhtään kastiketta. Laittamalla kaikki salaatin osat omiin astioihinsa, voi jokainen koota semmoisen salaatin kuin itse tahtoo. Paljon muuta ei ns. lämpimien ruokien joukossa ollut, mutta nälkä kyllä lähti tuhtien uuniperunoiden, herkullisten täytteiden sekä salaatin avulla.

Ennen jälkkäreitä kävin vessassa. Tästä ei muuten pitäisi kertoa mitään, mutta Qulma saa nyt noottia vessoissa leijailevasta hajusta. Vessassa ei haissut edellisen asiakkaan jätökset, vaan joku mystinen putkilemu valtasi koko vessatilan. Ja se haju oli ihan totta ällöttävä. Yllytin ystävänikin käymään vessassa ja heidänkin mielestä haju oli etova. Putkimies siis paikalle ja äkkiä. Ja nyt edetään niihin jälkkäreihin!

Qulma brunssiQulma brunssi

Suussa sulava mustikkapiirakka vaniljavaahdon kanssa oli top-juttu! Leidiystäväni söivät omppupiirakkaa ja kehuivat sitä kovasti. Omppupiirakka jäi omalta osaltani maistamatta omena-allergian takia. Hedelmäsalaatti virkisti mukavasti ja muhkean paksu kreikkalainen jogurtti maustesiirappien, hunajan sekä keksirouheen kanssa maistui myös todella herkulliselta.

Jälkkärien kanssa juotiin kahvia, teetä sekä vettä. Hörisimme brunssin ohessa tuttuun tapaan paljon ja kuulumiset saatiin onnistuneesti vaihdettua. Leidibrunssit ovat oikein mukavia, suosittelen muillekin!

8 kommenttia artikkeliin ”Brunssi: Qulma (HKI)

  1. Mulla on kans Qulman lauantaibrunssi edessä tässä joku viikonloppu :) Kiva lukea sun raportti, innolla odotan, että pääsen maistamaan. Minkälainen paikka Qulma muuten oli? Millainen palvelu? Oliko paljon porukkaa? :)

    • Qulma on viihtyisä, suloinen, lämmin ja kodikas. Palvelu pelasi hyvin. Paikan omistaja tuli nappaamaan meistä jopa valokuvan, että pääsimme kaikki samaan kuvaan. Tosi positiivinen yllätys!

  2. Moi! Brunssimme on nyt kesätauolla mutta meillä on uusi tulokas nyt tarjolla: SUPER FRESH! : croissant. hedelmä ja marjasalaatti tykötarpeineen. loistava, erilainensmoothie. kahvi tai tee santsilla. 9€. Erikoiskahvi upgrade 10,50€. Hyvä on!

  3. Morjens taas. Qulmanbrunssi jatkuu la 23.8 10-14! Hajuhaitta korjattu :). Ootko muuten päässyt tutustumaan keväällä keittoihin erikoisuneeseen keittokirjaani Sopat! pläjäkseen? Se on ollut tosi suosittu ja myy hyvin isoissa kaupoissa. T. Marc

    • Kiitos tiedosta Marc! Ehkä tulemme uudestaan piipahtamaan syksymmällä! :)
      Sopat!-kirjaa olen kyllä hiplaillut kirjakaupassa. Siitä saa varmasti upeita vinkkejä, kun syksyllä kuumia keittoja alkaa taas tehdä mieli.

Kommentti ilahduttaa aina!