Pulled beef, bbq-soosi ja valkosipulikermaperunat

Kaipaatko välillä oikein tuhtia safkaa, joka pitää nälän poissa pitkään ja hivelee samalla muhkeudellaan makuhermoja? Pulled pork taitaa olla kaikille jo hyvin tuttu käsite, mutta mitenkäs on pulled beefin laita?

Vietimme herra Longfieldin sekä Horation kanssa melkein koko pääsiäisen Imatralla. Toisena pääsiäispäivänä olimme kuitenkin kotosalla, ja päätimme kokkailla yhdessä jotain hieman parempaa sapuskaa pääsiäisen kunniaksi. Lammasta pakastimen uumenista ei löytynyt, mutta kaivoimme edellisenä iltana Atrian Bravuuri-sarjan Pulled beef -lihaköntin jääkaapin puolelle sulamaan – siitä valmistettaisiin jotain seuraavana päivänä.

pulled beef ja valkosipulikermaperunat7

Noin kilon painava pulled beef -lihaklöntti on lisäaineeton ja se on esimaustettu merisuolalla. Liha on pakattu uunivalmiiseen paistopakkaukseen, jota ei tarvitse edes avata ennen uuniin törkkäämistä. Pulled beef valmistuu uunissa omassa paistopussissaan 4-5 tunnissa ilman sotkuja tai likaisia uunivuokia. Kuulosti aika simppeliltä, joten tässä vaiheessa meidän piti enää keksiä lisukkeet lihan kaveriksi.

Pulled beefin kaveriksi päädyimme lopulta tekemään perussalaattia, bbq-kastiketta sekä taivaallisen hyviä valkosipulikermaperunoita, joiden reseptin herra Longfield on löytänyt Ruokasurffausta-blogista. Näitä pottuja on valmistettu meillä jo pariin kertaan, ja ne ovat kyllä todella herkullisia. Suosittelen testaamaan, reseptin kopsasin talteen tänne omankin blogin puolelle.

pulled beef ja valkosipulikermaperunat1pulled beef ja valkosipulikermaperunat2pulled beef ja valkosipulikermaperunat4

Bbq-kastike syntyi puoliksi valmiista Smokey bbq -kastikkeesta ja puoliksi pulled beefin omasta paistoliemestä, jota ei kannata missään nimessä heittää roskiin. Liemeen voi sekoittaa myös kermaa, joka sekin olisi toiminut kastikkeena enemmän kuin hyvin. Nyt päätimme kuitenkin käyttää avatun smoky bbq -kastikkeen jämät hyväksemme.

Kokonaisuus toimi yhteen oikein hyvin. Pulled beef mureni kosketuksesta, kastike toi lihaan mukavasti potkua, perunat nyt vain maistuvat hyviltä ja pirteä salaatti raikasti muuten aika tuhtia settiä juuri sopivasti. Tätä voisimme syödä milloin vain uudestaan.

Pulled beef

  • 1 kpl Atrian Bravuuri Pulled beef -lihaa (noin 1 kilon klöntti)

1. Ota liha pakkauksessaan huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsentämistä. Älä avaa pakkausta.

2. Lämmitä uuni 125-asteiseksi. Laita liha pakkauksessaan uunipellille etiketti ylöspäin, irrota etiketti ennen uuniin laittamista. Laita pelti uunin alatasolle ja kypsennä 4-5 tuntia.

3. Ota pakkaus varovasti pois uunista ja anna vetäytyä 20 min. Kaada sen jälkeen lihaliemi pakkauksesta talteen. Revi liha ohuiksi suikaleiksi. Tarjoile BBQ-kastikkeen sekä valkosipulikermaperunoiden kanssa (ks. ohjeet alla).

pulled beef ja valkosipulikermaperunat5

BBQ-kastike

  • 1-2 dl valmista Smokey BBQ-kastiketta
  • 1-2 dl pulled beefin paistolientä

1. Sekoita ainekset hyvin keskenään.

pulled beef ja valkosipulikermaperunat6

Valkosipulikermaperunat

resepti lainattu Ruokasurffausta-blogista

  • 1 kg perunoita
  • 3-4 kpl yksikyntistä valkosipulia
  • öljyä
  • 4 dl 15 % ruokakermaa
  • suolaa reilusti
  • mustapippuria

1. Aloita kuorimalla perunat ja leikkaamalla ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet heti leikattuasi kylmään veteen.

2. Kun olet leikannut kaikki viipaleet, ota niitä pari kourallista kerrallaan lävikköön ja huuhtele hyvin kylmän vesihanan alla. Perunoista poistetaan tärkkelystä huuhtelemalla ja silloin niistä ei tule mössöä uunissa.

3. Kun olet huuhdellut kaikki perunat, kaada taas pari kourallista kerrallaan keittiöpyyhkeen päälle. Kuivaa perunat mahdollisimman huolellisesti jottei niistä tule vetisiä. Kuivaa kaikki perunat ja laita puhtaaseen kuivaan astiaan odottamaan.

4. Raasta valkosipulit valmiiksi.

5. Kuumenna paistinpannulla pieni määrä öljyä. Laita öljyyn pieni määrä valkosipulia paistumaan. Lisää pari kourallista perunoita ja paistele niitä hetki kunnes perunoista tulee hieman kuultavia. Mausta tässä vaiheessa perunat suolalla ja mustapippurilla. Älä himmaile suolan kanssa

6. Kaada valkosipuli-perunaseos uunivuokaan ja ripottele vielä pinnalle hieman raastettua valkosipulia.

7. Toista sama kaikkien perunoiden ja valkosipulien kohdalla: paista, mausta, kaada uunivuokaan ja lisää päälle hieman raastettua valkosipulia.

8. Kun kaikki perunat on käsitelty, kaada päälle 4 dl ruokakermaa.

9. Paista valkosipuliperunoita 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Anna perunoiden ensin ruskettua hieman ja peitä sen jälkeen loppuajaksi leivinpaperilla tai foliolla. Anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua.

pulled beef ja valkosipulikermaperunat3

2 kommenttia artikkeliin ”Pulled beef, bbq-soosi ja valkosipulikermaperunat

Kommentti ilahduttaa aina!