Sokeripikkuleivät

Pahoittelen jo tähän alkuun, että postauksen kuvat ovat ihan samat kuin keksileimasin-postauksessa. Tässä kävi nyt niin, että sen jälkeen kun ostin uuden läppärin itselleni koulutöitä varten, olen yrittänyt pitää uuden koneen Kuvat-kansion mahdollisimman siistissä kunnossa. Ja tämä tarkoittaa sitä, että kaikki ylimääräiset kuvat viskataan nopealla tahdilla Roskakoriin – niin kävi myös kaikille sokeripikkuleipäkuville keksileimasin-postauksen julkaisun jälkeen. Ei mun pitänyt niitä heittää menemään, mutta joku väliaikainen katkos kävi, ja niin lähtivät kuvat Roskakorin kautta bittiavaruuteen.

Mutta ei auta, sokeripikkuleipien resepti on kuitenkin julkaistava, joten mennään vanhoilla tutuilla kuvilla tällä kertaa (yritän nyt ainakin vähän vaihtaa kuvien järjestystä viime postauksesta..).

keksileimasin

Vaaleiden sokeripikkuleipien taikina sopii erinomaisesti leimattavaksi. Taikina pitää hyvin muotonsa uunissa eikä keksien väri edes juuri muutu uunissa möllöttelyn aikana. Tästä syystä keksien paistoajan kanssa saa olla tosi tarkkana – meillä paistoaika oli tasan 13 minuuttia. 13 minuutin kohdalla keksit olivat vielä värittömiä, mutta niiden rakenne oli sen verran ”kova” että niitä saattoi nostaa lastalla eikä keksi taipunut juuri yhtään.

Keksit maistuvat aika pliisuilta sellaisenaan. Mutta kun keksin väärälle puolelle levittää vaikka vattuhilloa alkaa makunystyrät hihkumaan ilosta.

keksileimasin  keksileimasin

Sokeripikkuleivät

3 pellillistä keksejä (eli siis tosi monta keksiä)

  • 200 g pehmennettyä voita
  • 200 g Siro Erikoishieno sokeria
  • 2 kpl luomu kananmunaa
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 4 rkl (rasvatonta) maitoa
  • 550 g vehnäjauhoja

1. Vispaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, vaniljauute sekä maito sekaisin. Kananmunien rakenne saa mennä rikki, älä kuitenkaan vatkaa ihan hulluna.

3. Kaada munaseos voi-sokeriseokseen ja sekoita kunnolla sekaisin.

4. Siivilöi jauhot sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Minä alustin taikinan lopuksi käsin, toki sen voi tehdä myös koneella.

5. Kaada taikina jauhoitetulle alustalle ja kauli taikina noin 5 mm paksuiseksi. Leikkaa keksit esim. viinilasin avustuksella ja nosta ne varovasti leivinpaperin päälle uunipellille.

6. Paista keksejä 190-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Anna keksien jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Tarjoa hillojen kera.

Kurkkaa ohjeet leimasimen käyttöön Näin onnistut keksileimasimen kanssa #cookie #stamp -postauksesta!

keksileimasin

7 kommenttia artikkeliin ”Sokeripikkuleivät

  1. Paluuviite: Sokeripikkuleivät | Herkkusuu.fi

    • Nyt en osaa yhtään sanoa.. :( En oikeastaan edes tiedä mitä ohjeesta pitäisi muuttaa! Parempi, etten siis sano mitään, etten vaan sano jotain ihan väärää.

Kommentti ilahduttaa aina!