Muutama päivä sitten kerroin teille järkkäämistäni Clothing swap -kekkereistä. Kekkereihin piti tietenkin taikoa myös ruokaa, joten kekkereitä edeltävänä iltana hääräsin koko illan keittiössä tehden piirakoita ja suunnitellen siinä sivussa noutopöytää ja sen järjestystä. Tärkeitä juttuja.
Noutopöytään saatiin omien leipomusteni lisäksi täytettä sitä mukaa kun kavereitani saapui paikalle. Jokainen toi nimittäin mukanaan jotain pientä. Loppujen lopuksi kasassa oli herkullinen setti, johon kuului: suolainen salami-paprikapiirakka, päärynä-hunajasalaatti, saaristolaisleipää ja graavilohta, viinirypäleitä, sipsejä (vaikka kuinka monta erilaista sorttia, osa saatu blogin kautta), erilaisia pähkinöitä, Halvan tuoreita salmiakkeja, irtokarkkeja, raparperipiirakkaa sekä mutakakkua ja vaniljajäätelöä.
Juomina tarjoiltiin suomalaista Biokian mustikkamehua (saatu blogin kautta), valkoviiniä, uutta Crowmoorin hanasiideriä (saatu blogin kautta), Pommac rosea, vichyä sekä 17 pullollista äitini mukanaan tuomia alkoholittomia omenasiidereitä. Juotavaa ja syötävää siis riitti! Ehkä sekin omalta osaltaan takasi mukavan ja onnistuneen illan.
Tekemäni suolainen salami-paprikapiirakka keräsi kovasti kehuja illan aikana – se oli maukasta ja sopivan tulista. Resepti on kopsattu suoraan Yhteishyvän sivuilta, ainoastaan sillä erotuksella, että käytin omaan piirakkaani valmista ruistaikinapohjaa, jonka mausta pidän hurjan paljon. Lisäksi pidin piirakkaa uunissa kypsennyksen jälkeen pitkän tovin, jotta sain piirakasta tarpeeksi kuivaa (en vieläkään pidä kovin kosteista piirakoista).
Salami-paprikapiirakka
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä ruis-kaura piirakkataikina
- 1 kpl punainen suippopaprika
- 150 g (1 pss) Snellman salamikuutioita
- 4 rkl jalapenoviipaleita
- 150 g ranskankermaa
- 2 kpl luomu kananmunia
- oreganoa
- basilikaa
- rouhittua mustapippuria
- valkosipulijauhetta
- Pasta basilico -mausteseosta
- 2 dl juustoraastetta (käytin Valio mustaleimaa)
- herneenversoja koristeluun
1. Sulata valmis piirakkataikina paketin ohjeen mukaan. Painele sulanut piirakkataikina voideltuun piirakkavuokaan.
2. Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja kanta. Pilko pieniksi paloiksi. Hienonna jalapenoviipaleet.
3. Sekoita ranskankerma, kananmunat, mausteet ja raastettu juusto keskenään.
4. Levitä piirakkataikinan päälle salamisuikaleet, paprikat ja jalapenot. Kaada ranskankermaseos päälle.
5. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
6. Koristele piirakka halutessasi ennen tarjoilua herneenversoilla.
Paluuviite: Salami-paprikapiirakka | Herkkusuu.fi
Ok…u need to become my best friend and feed me ;) heheh
Hahahha! I can promise you that our kitchen doesn’t look like this very often. :)
Kuullostaa hyvältä ja ihanan suolaiselta! :p
Näin myös on! :)
Taas näyttää kerrassaan herkulliselta noutopöydältä :P Juuri nyt yritän lääkärinmääräyksestä elämäntapamuutosta, mutta laitetaan tämä korvan taakse loppuvuoden kekkereitä varten :)
Suolaiset piirakat ovat ihan hyvää sapuskaa salaattien kera. Kunhan ei syö kerralla koko piirakkaa. ;)
Paluuviite: Parhaat suolaiset piirakat | Meanwhile in Longfield..