Peroba Cafen arkiaamupala (ESP)

Espoossa sijaitsevasta maalaisromanttisesta Peroba Cafesta mulle vinkkasi ensi kertaa työkaveri. Paikka vaikutti sen verran mukavalta, että päätin viedä sinne herra Longfieldin ylläriaamupalalle eräänä kesäkuisena arkiaamuna. Kahvila avasi ainakin vielä kesäkuussa ovensa arkisin jo 7.00, joten aamupalan ehti syödä kaikessa rauhassa ennen työpäivän alkua.

Peroba CafePeroba Cafe

Peroba Cafen viikonloppubrunssi on ehtinyt niittää jo paljon kehuja. Kehuja ropisee myös arkiaamupalalle. Arkiaamuisin tarjottava aamupalabuffet ei ole yhtä runsas kuin viikonloppubrunssi, mutta vaivaiseen 7 euron hintaan se oli huikean hyvä.

Olimme herran kanssa tuona kesäkuisena aamuna kahvilan ainoat asiakkaat heti kello seitsemän aikaan aamulla. Emme oikeastaan edes tienneet arkiaamupalabuffetista, mutta siitä kerrottiin meille kun mietimme mitä suolaista ja makeaa tilaisimme kahvin kaveriksi. Yritin etsiä postausta varten arkiaamupalasta tietoa myös kahvilan nettisivuilta, mutta ihan heti en tietoa siitä löytänyt. En siis ole nyt ihan varma, onko arkiaamupala vielä kahvilan listoilla vai ei. Toivotaan, että se palaa ohjelmistoon viimeistään syksyn aikana!

SONY DSCPeroba Cafe

Aamupalabuffet koostui leivistä tykötarpeineen, puurosta, hilloista, croissanteista, munakokkelista, pekonista sekä erilaisista hedelmistä. Juomista aamupalan hintaan kuului mehua, vettä sekä kahvia ja teetä.

Kaikki maistui makoisalta, hieman vaaleita pekoneita en kyllä maistanut, sillä tykkään melkein kärähtäneistä ja tosi rapeista pekoneista. Niin ja puurokin jäi testaamatta. Mutta se johtui vain ja ainoastaan täydestä mahasta. Ensi kerralla sitten.

Koska olimme kahvilan ainoat asiakkaat, saimme valita istumapaikan mistä halusimme. Otimme ikkunapaikan pienestä syvänteestä, josta avautui näkymät Leppävaaran kattojen ylle. Aamu oli harmaa, mutta sisällä oli lämmin tunnelma – taustalla soi mukava musiikki, ja rauhallinen ilmapiiri teki aamupalahetkestä hirmuisen mukavan.

Peroba Cafe Peroba Cafe Peroba CafePeroba Cafe

Peroba Cafen yhdessä huoneessa sijaitsee myös pieni sisustustavarapuoti, jossa myydään pieniä koriste-esineitä sekä jonkin verran erilaisia keittiötarvikkeita. Mikäli kahvilan valikoimasta ei löydä etsimäänsä, kannattaa kurkata sisustusliike Peroban nettikaupan sivut. Nettikaupan lisäksi sisustusliikkeellä on oma kivijalkaliikkeensä Helsingissä Fredrikinkadulla. Ja tosiaan, sekä kahvila että sisustusliike ovat yhtä ja samaa firmaa, jos niin voi sanoa.

Loppuun vielä yksi linkkivinkki. Peroba Cafen pitäjä kirjoittelee omaa Villa Ylänne -blogia, josta voi lueskella mm. kauniin vanhan rakennuksen remppajuttuja.

Tätä suloista kahvilaa en voi kuin suositella!

Peroba Cafe

Laturinkuja 10
02600 Espoo
puh. 040 350 3075

4 kommenttia artikkeliin ”Peroba Cafen arkiaamupala (ESP)

  1. Kiitos tästä postauksesta! En ollut kuullutkaan kyseisestä paikasta, vaikka Espoossa asutaan. Kiva päästä kokeilemaan lähiseudun brunssia ja eipä noiden lounaskaan hassummalta vaikuta :)

Kommentti ilahduttaa aina!