Italialainen salamipiirakka

Blogissani olevat reseptit ovat lähes kaikki sellaisia TOP reseptejä – eli siis ruokia, joiden maku on vienyt oman kieleni mennessään. Tuntuu hassulta aina postauksen alussa tai lopussa kertoa, että ruoka oli todella hyvää, sillä kun kyse on Meanwhile in Longfield -blogista, se on itsestäänselvyys. ;) En viitsi/jaksa kirjoitella tänne blogin puolelle sellaisten ihan ok -sapuskojen reseptejä, sillä siinä ei ole minusta vaan mitään järkeä. Toki sääntöön on aina hyvä tehdä poikkeus, ja tällä kertaa poikkeuksena toimi ruusuhyytelön resepti. Hyytelö jäi nimittäin jääkaapin perukoille ensimmäisen käyttökertansa jälkeen.. Mutta olihan se postaus pakko tuosta hyytelöstä tehdä, koska se oli niin erikoinen – tehdä nyt ruokaa ruusun terälehdistä!

Alkutarinoinnin jälkeen on aika esitellä teille ehkä maailman parhaan piirakan ohje! Tein kyseistä piirakkaa eräänä kiireisenä sunnuntaina toukokuussa. Kyseisenä sunnuntaina häsäsimme vaikka mitä koko päivän, ja kotiin tullessa en olisi enää jaksanut tehdä mitään aikaa vievää ruokaa. Onneksi olin ollut kaukaa viisas, ja hommanut ainekset piirakkaa varten jo edellisenä päivänä.

Olisi tietenkin ollut parempi tehdä piirakan pohja ihan itse, mutta tällä kertaa turvauduimme kaupan pakastearkun siimeksistä löytyneeseen valmiiseen piirakkapohjaan. Pyöreä ruis-kaura piirakkataikina oli oikein maukasta, ja pyöreän muotonsa ansioista sen sai aseteltua pyöreään piirakkavuokaan todella nätisti ja helposti. Piirakka sisälsi pohjan lisäksi mm. pinaattia, johon olen tainnut hurahtaa ihan täysin. Viime aikoina pinaattia on lisätty mm. tomaattiseen pastaan juustoilla sekä kanapastaan. Tällä kertaa pinaatti pääsi kuitenkin pastan sijasta piiraaseen, jonne se sopi myös oikein hyvin.

Italialainen salamipiirakka

  • 1 kpl pyöreä ruis-kaura piirakkataikina (Myllyn paras)
  • 100 g ohutta Italian salamia (Atria)
  • 1 l baby-pinaattia
  • 3 dl (ruoka)kermaa, esim. 7 %
  • 2 kpl kananmunaa
  • n. 150 g juustoraastetta (meiltä löytyi jääkaapista parmesaania sekä jotain voimakkaanmakuista kovaa juustoa)
  • 150 g aurinkokuivattuja (kirsikka)tomaatteja
  • kurpitsan- tai pinjansiemeniä

1. Sulata piirakkataikina ohjeen mukaan ja painele se sen jälkeen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Leikkaa salami pieniksi paloiksi. Huuhdo pinaatinlehdet.

3. Sekoita kerma, kananmunat ja juustoraaste kulhossa ja kaada piirakkataikinan päälle. Levitä päälle pinaatinlehtiä, salamiviipaleita, aurinkokuivattuja (kirsikka)tomaatteja ja siemeniä.

4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa kunnes juustotäyte on hyytynyt, eli noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua 15-30 minuuttia, jotta maut ennättävät tasoittua.

Yleensä olen muuten samaa mieltä Keltaisen keittiön Martinan kanssa siitä, että piirakoista ei saa kauniita kuvia. Mutta tämä piirakka taisi saada mieleni kuitenkin muuttumaan, piirakasta tuli värikäs ja kauniinnäköinen, enkä joutunut kuvia varten piilottamaan sitä esim. hervottoman rucola-kasan alle.

6 kommenttia artikkeliin ”Italialainen salamipiirakka

  1. Tomaattia sisältävistä piirakoista saa yleensä kauniita kuvia ja yrteillä voi naamioida monta piirakkaa kauniimmaksi, mutta esimerkiksi sienipiirakka ei ole kovinkaan kummoisen näköinen kuvissa

    • Mulla on ollut jo pitkän aikaa to do -listalla erään tomaattipiirakan ohje. Se näytti reseptissä tosi kauniilta, yritän saada sen tehtyä mahdollismman pikaisesti!

  2. Hei vau, onneksi olkoon kauniista piirakasta! :D Tämähän on oikein kuvauskelpoinen, toisin kuin lukuisat (vai lukuiset? Äidinkieli vähän hakusessa..) kaverinsa. Ja makukin on varmasti mainio, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla joskus!

    • Kannattaa testata, oli oikein herkullista! Ensi kerralla mä (ehkä) lupaan tehdä myös taikinan itse. Käytän ihan liikaa noita pakastealtaan taikinoita.. Hyi hyi minua.

  3. Paluuviite: Italialainen salamipiirakka | Keltaisessa keittiössä

  4. Paluuviite: Parhaat suolaiset piirakat | Meanwhile in Longfield..

Kommentti ilahduttaa aina!