Tomaattinen pasta juustoilla

Tämän reseptin bongasin alkuperäisesti jostain blogista, en vain kuollakseni enää muista mistä.. En siis jätä blogin nimeä tahallani mainitsematta, en vain yksinkertaisesti muista mikä se oli.

Pasta sai osakseen suuria ”hhmmmmm mmmm” äännähdyksiä, joka meidän taloudessa kertoo siitä, että ruoka on hyvää – todella hyvää. Pinaatti taitaa olla uusi lempparini, sillä huomaan kokkaavani siitä lähes viikottain jotain. Pinaatttia – joka on muuten ruohokasveihin kuuluva vihannes – on erityisen hauska valmistaa, sillä vaikka viskelet paistinpannun aivan kukkuralleen pinaatinlehtiä, kutistuvat ne hetkessä olemattomiin. Ensimmäisen kerran kun valmistimme tuoretta pinaattia sisältävää ruokaa, nauroimme ja haukuimme reseptin tekijän jo kaupassa, sillä pinaatin määrä näytti niin järjettömältä. Jätimme tuolloin jopa puolet ohjeessa olevasta määrästä ostamatta, jota kyllä sitten kaduimme kotona. Idiootit luulivat taas tietävänsä kaiken..

Jos ja kun valmistatte tätä suussa sulavaa pastaa, ostakaa siis ihan rohkeasti sellainen kunnon paketti pinaattia, se iso määrä kutistuu kyllä sitten lämmön vaikutuksesta paistinpannulla ihan pikkiriikkiseksi määräksi. Toisen vinkin voin myös tämän pastan tekoa varten antaa – vuohenjuustorinkulan voi halutessaan hyvin jättää pastasta pois. Pasta oli tarpeeksi maukasta ja hyvää ilman vuohenjuustoakin.

Tomaattinen pasta juustoilla (2 annosta)

  • 2 annosta pinaatti tuorepastaa
  • 1 pkt tuoretta pinaattia (osta rohkeasti vaan se koko paketti)
  • 2 kpl kanan rintafilettä
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli
  • 1 kpl tuore chili
  • n. 1 prk aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
  • 2 dl tomaattiruokakermaa (esim. Creme bonjour)
  • 1 rkl hunajaa
  • pippuria
  • suolaa
  • chili explosion -maustetta
  • parmesaania
  • 2 viipaletta vuohenjuustoa (voi jättää myös pois)

1. Huuhtele pinaatti hyvin. Pilko kana, silppua sipulit ja chili sekä hienonna aurinkokuivatut kirsikkatomaatit hieman pienemmiksi.

2. Lorauta paistinpannulle öljyä, tai muuta rasvaa, ja ruskista kana. Lisää sekaan pinaatti, sipulit, chili sekä tomaatit. Paista kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja pinaatti mennyt kasaan.

3. Lisää mausteet sekä ruokakerma, ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä sen aikaa, että pasta on valmista.

4. Aseta lautaselle pastaa sekä kastiketta. Lisää päälle vielä vuohenjuustorinkula ja raasta päälle parmesaania. Tarjoa ja syö heti.

5. Päästele syömisen aikana ”hhmmmm mmmmm” äännähdyksiä.

Pastaa kokkailtiin meillä pääsiäisviikonlopun aikana, ja kattausta pääsikin pääsiäisen kunniaksi koristamaan leikkonarsissin kukka, joka sopi värinsä puolesta täydellisesti pellavaisiin HIMLAn lautasliinoihin.

Advertisement

6 kommenttia artikkeliin ”Tomaattinen pasta juustoilla

    • Kokeile ihmeessä, tää oli todella hyvää! Ja kaiken lisäksi resepti on tosi simppeli ja ruoan valmistus kävi kädenkäänteessä.

  1. Mmm… nam!

    Pinaatti on hyvää ja vielä terveellistäkin! Itse teen sitä välillä lisukkeeksi, freesaan (ison) nipun pinaattia, sekoitan vähän tuorejuustoa, päälle ripaus pippuria ja vielä vaikka vähän parmesaania.

    • Pinaattia voi selkeästi käyttää vaikka mihin! Mulle pinaatti on tosiaan aika uusi tuttavuus (hävettää jopa vähän myöntää). Töissä sain myös vinkin fetan ja pinaatin jumalallisesta yhdistelmästä, sitäkin pitäisi vaikka salaatin avulla testata.

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s