Me ollaan Zermatissa!

Terveiset Sveitsin Zermatista!

Sveitsi, Zermatt
Tulimme tänne juhlistamaan äitini syntymäpäiviä. Äitini oli noin parikymppisenä leidinä Sveitsissä kotiapulaisena puoli vuotta, ja on siitä asti haikaillut kauniin Sveitsin perään. Minäkin olen lapsesta asti kuullut tarinoita Alpeista ja jodlaavista herroista vuorien rinteillä, ja olenpa saanut myös nimeni erään pikkuisen sveitsiläisen tytön mukaan.

Äiti oli pakko tuoda tänne uudestaan, ja pyöreät vuodet loivat meille oivallisen tekosyyn pienelle synttärimatkalle.

Sveitsi, Zermatt

Synttärimatkan aikana olemme saaneet ihailla huikeita vuoristomaisemia niin Zermatin kylästä käsin, kuin myös lähes 4000 metrin korkeudesta – ja kaikkialta siitä välistä. Olemme patikoineet yhdessä mitä henkeäsalpaavimmissa maisemissa, syöneet hyvin, nukkuneet pitkiä ja makeita yöunia, tuijottaneet jalkapallon EM-kisoja, shoppailleet (joskin hyvin vähän ökykalliista hinnoista johtuen), vierailleet jäätikön sisällä, syöneet alppilunta, juoneet kristallinkirkasta vettä suoraan alppipurosta, lässyttäneet söpöille mustanaamaisille lampaille, etsineet vuorien rinteiltä murmeleita sekä haukkoneet henkeä useamman kerran katsoessamme muhkeaa Matterhornia kaikista mahdollisista suunnista, ja miettineet yhdessä sitä kuinka kauniita Alpit voivatkaan olla.

Sveitsi, ZermattSveitsi, Zermatt

Tästä kaikesta aion kertoa teille postausten muodossa enemmän, kunhan pääsemme ensin synttärimatkalta kotiin. Kuvia on kertynyt muistikorteille valtavasti, ja kädet jo syyhyävät, että pääsisin niihin käsiksi. Mutta ei ihan vielä, sillä nyt lomaillaan vielä hetki ja nautitaan tästä kaikesta, yhdessä perheen kesken. Videoterveiset saimme kasaan, tosin aika hölmöt sellaiset, mutta kuitenkin!

Aurinkoista ja lämmintä juhannusta!

Hyttysen hyrinä,
ukkosen jyrinä,
purojen juoksu,
mataran tuoksu,
matojen tonkija,
onnekas onkija,
mansikkamaito
– kesä on aito!

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s