Kukkainen kevätkoti

Blogit blogien perään täyttyvät näin keväisin kukkien – varsinkin tulppaanien – kuvista. Minunkin on pakko tehdä keväinen kukkapostaus, mutta lupaan, että tällä kertaa en laita yhtä ainutta kuvaa tulppaaneista.

Ylläolevat kuvat ovat lempparini. Oranssi väri on kovin syvä ja kaunis, eikä näitä kuvia ole käsitelty mitenkään. Kukat ovat peräisin herra Longfieldin tuomasta kukkakimpusta, jonka hän kiikutti minulle eräänä päivänä kaupasta. Kimppu koristaa keittiön pöytää, jossa se toivottaa aamuisin hyvää huomenta unihiekkaa silmistään pois hierovalle leidille.

Seuraavassa kuvassa olevaa ohraa en ole istuttanut tulevan pääsiäisen kunniaksi, vaan ohran versot ovat tarkoitettu koirallemme. Harmaa karvainen kaverimme tarvitsee joskus mahalaukkuunsa ruohoa, ja talvisin kun ruohoa ei pääse missään paikoissa ulkona syömään, kasvatan minä hänelle omat ruohot sisällä. Jos en näitä ruohoja kasvattaisi, kärsisi mm. ryijymattomme ryijykadon silloin kun ruohontarve koiramme yllättää.

Minun on pitänyt jo monta kesää sitten ostaa pihallemme upea hortensia, mutta jostain syystä kyseinen kukka on kuitenkin aina jäänyt hommaamatta. Vähän aikaa sitten bongasin kuitenkin upean värisen yksilön kukkakaupassa, ja päätinkin ostaa hortensian uudelle kukkajalallemme olkkariin. Kukkakauppias sanoi, että hortensia tarvitsee valoa, mutta suora auringonpaiste on pahaksi. Kasteluohjeet taas kuuluivat niin, että hortensia tulee kastella kerralla kunnolla, ja sen jälkeen antaa hieman kuivahtaa ennen seuraavaa kunnon kastelua.

Viimeiseksi haluan esitellä teillä narsissin. Se kotiutui meille ex-naapurin mukana, ja on tietenkin ihan must-kukka näin pääsiäisen kynnyksellä. Törkkäsin narsissin sopivan ruukun puutteessa vihreään mehukannuun, jonne se asettui oikein mukavasti. Mehukannu on ostettu Pärnusta ja se on todella epäkäytännöllinen. Kannusta ei onnistuneesti mehua/vettä saa lasiin kaadettua mitenkään, vaan samalla saa aina myös pöytäliinan märäksi. Huonosti toimiva mehukannu toimii kuitenkin oikein hyvin kukkaruukkuna.

Tässäpä sitten tuli tämä kukkainen postaus. Ihanaa ja värikästä kevään jatkoa kaikille!

2 kommenttia artikkeliin ”Kukkainen kevätkoti

    • Ihanaa kun luvatusta (ja pelätystä) lumimyräkästä ei ainakaan tällä hetkellä ole tietoakaan! Nyt äkkiä siis kauppaan ja tuomaan sisällekin ripaus kevättä. :) Oikein ihanaa viikonloppua, mä suuntaan nyt koiran kanssa keväiselle lenkille.

Kommentti ilahduttaa aina!