Mocca Cotta

mocca cotta1

Herra Longfield tuli eräänä aurinkoisena torstaina kaupasta ja sanoi, että pitää varmaan alkaa juoda espressoa. Kysyin että mitä ihmettä herra oikein höpöttää. No herra kertoi. Mocca cottan reseptiin tarvittiin 1 rkl espressopikakahvijauhetta, ja kaupan hyllyllä oli ollut vain isohkoja paketteja hintaan 7,50 euroa. Herra on tarkan markan mies, ja oli sitä mieltä, että purkki jäisi sen yhden ruokalusikallisen jälkeen kuitenkin kaappiin lojumaan, ja se olisi tuhlausta. Niinpä hän oli päättänyt alkaa harjoitella juomaan pikakahvijauheesta tehtyä espressoa.

mocca cotta3

Ennen herran espressonjuontiharjoituksia tekaisin kuitenkin lautapeli-iltaan ystävillemme mocca cottaa. Tämä panna cottan serkku on mielestäni sukulaistaan herkullisempi maitosuklaisen ja pehmeän espressomaisen pohjan vuoksi. Jälkiruoan rakenne onnistui lisäksi aivan nappiin – mocca cotta oli täysin sileä vailla ainuttakaan sattumaa. Täydellistä. Niin täydellistä, ettei herran tarvitse aloittaa espresson juontia. Tätä jälkiruokaa ollaan tehty meillä jo pariin otteeseen, ja tullaan muuten tekemään myös jatkossa. Suosittelemme testaamaan!

Pssst.. Meiltä voi tulla hakemaan yhden ruokalusikallisen espressopikakahvijauhetta.

mocca cotta8

Mocca Cotta

4 annosta

  • dl kuohukermaa
  • rkl espressopikakahvijauhetta
  • 3 kpl liivatelehteä
  • 100 g Fazerin sinistä
  • rkl vaahterasiirappia
  • 25 g rouhittua Fazerin sinistä koristeeksi

1. Mittaa kerma ja espressojauhe paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seos lähes kiehuvaksi.

2. Pane liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi likoamaan.

3. Rouhi maitosuklaa ja siirrä se teräskulhoon. Kaada kuuma kerma-espressoseos suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kerma-suklaaseokseen. Mausta seos vaahterasiirapilla.

4. Jaa mocca cotta neljään pieneen lasiastiaan. Peitä lasit tuorekelmulla ja pane jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi. Koristele valmiit jälkiruoat rouhitulla suklaalla.

mocca cotta5

2 kommenttia artikkeliin ”Mocca Cotta

Kommentti ilahduttaa aina!