Isänpäivän suklaaboston

Äitini tekee maailman parasta pullaa! On siis täysin luonnollista, että söin pikkuisena tyttönä tosi paljon tuoretta pullaa kylmä maidon kanssa. Jopa niin paljon, että kerran jättimäisen pullaähkyn päätteeksi kävin oksentamassa vessassa. Sen koommin en ole pullahimoa enää kokenut. Melkein kahdenkymmenen vuoden ajan mun on tehnyt mieli ainoastaan tuoreita voisilmäpullia, sillä niissä voin maku peittää perinteisen pullamaisen maun, joka tuo mieleen kipeän mahan ja sitä seuranneen vessakäynnin.

Isänpäivänä päätin kuitenkin tehdä rohkeasti pullaa. Ihan peruspullaa en ole kuitenkaan vieläkään valmis syömään, joten suklaaboston kuulosti tarpeeksi ei-pullamaiselta vaihtoehdolta. Suklaaboston kohosi upeasti, näytti komealta ja piilotti sisäänsä ison kasan tummaa suklaata. Kaikesta päätellen bostonin olisi pitänyt olla enemmän kuin herkullinen. Mutta ei, kyllä se vaan pullalta maistui, ja lisäksi vielä aika kuivalta sellaiselta. Tiedä sitten oliko boston hieman liian kauan uunissa, mutta kovin kuivaa se kuitenkin oli. Äitini mielestä suklaaboston oli hyvää, joten nakkasin koko loppupullan hänen kassiinsa, sillä meillä komea suklaaboston olisi jäänyt syömättä. Herra Longfield kyllä pitää pullasta, mutta ei niinkään tummasta suklaasta.

Suklaaboston

Järkkään tulevana perjantaina leidien pikkujoulut, ja sinne on eräs leipurileidi leipomassa oman suosikkinsa – bostonkakun. Odotan jo herkeämättä, että pääsen  maistamaan hänen versiotaan tästä kauniista pullakakusta. Tämä leidi leipoo sen verran upeita juttuja, että voin hyvin kuvitella hänen bostoninsa omaani paljon paremmaksi.

Minun leipoman suklaabostonin resepti on napattu suoraan Yhteishyvän sivuilta.

Suklaaboston

Pullataikina

  • 2½ dl punaista maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 kpl luomu kananmuna
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita
Täyte
  • 100 g tummaa suklaata
  • 75 g voita
  • 4 rkl sokeria

Lisäksi voiteluun kananmuna ja pinnalle raesokeria.

1. Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

2. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja suklaa. Sirota päälle sokeri. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 7–9 palaa. Aseta ne väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan.

3. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

suklaaboston

suklaaboston

Kommentti ilahduttaa aina!