Horatio the chow chow *söpöysvaroitus*

Moni siellä ruutujenkin takana tietää, että olemme herra Longfieldin kanssa isosti koiraihmisiä. Suurin osa varmasti muistaa vielä ihanan harmaan karvaisen kaverin, joka nukkui pois helmikuun lopulla, jättäen valtavan ison aukon meidän molempien sydämiin. Kyyneleitä olemme molemmat tirauttaneet helmikuun lopun jälkeen aina silloin, kun mukavat muistot puskevat mieleen. Kodan viimeiset hetket taltioin myös blogiin, ja tähän silmät sumussa kirjoittamaani postaukseen palaan edelleen yllättävän usein. Suru ja ikävä ovat helpottaneet ajan myötä, mutta vihreässä Vihervaarassa on silti ollut Kodan lähdettyä liian hiljaista, liian tyhjää ja liian karvatonta..

Tähän tulee kuitenkin muutos muutaman hassun viikon päästä! Meille muuttaa nimittäin aivan heinäkuun lopussa tavattoman söpö Leijonaharjan Brave Horatio Crane, joka varasti meidän sydämet parin kasvattajan lähettämän kuvan ja videon jälkeen. Ette usko miten upealta meistä tuntuu!

chow chow leijonharjan kennel (11)chow chow leijonharjan kennel (14)chow chow leijonharjan kennel (15)

Kävimme katsomassa Horatiota eilen Oulussa Leijonaharjan kennelissä, ja voi kuulkaa miten upea kaveri me ollaan saamassa. Pentueen isoin poika tietää mitä tahtoo (yleensä ruokaa), ja on näyttänyt jo nyt viisiviikkoisena vilahduksen ihasta chowimaisesta jääräpäisestä ja itsenäisestä luonteestaan. Meillä on edessä jännittävä ja söpö loppukesä Horation kanssa – ja toki me odotamme herran kanssa myös edessä olevia vuosia uuden perheenjäsenemme kanssa. Meille tulee nyt kotiin ukkovalta, saa nähdä miten pärjään kahden herran seurassa, hah.

Loppuun sitten yksi eilen kuvaamamme video, sekä sata kuvaa Horatiosta ja hänen sisaruksistaan. Voi tätä söpöyden ja onnen määrää!

chow chow leijonharjan kennel (7)chow chow leijonharjan kennel (2)chow chow leijonharjan kennel (4)chow chow leijonharjan kennel (5)chow chow leijonharjan kennel (6)chow chow leijonharjan kennel (8)chow chow leijonharjan kennel (12)chow chow leijonharjan kennel (9)chow chow leijonharjan kennel (10)chow chow leijonharjan kennel (13)chow chow leijonharjan kennel (16)chow chow leijonharjan kennel (1)

26 kommenttia artikkeliin ”Horatio the chow chow *söpöysvaroitus*

  1. Hei vaan, nyt puolestaan me löydettiin teidän mukavahenkinen blogi. Onnea vielä kerran uudelle perheenjäsenelle. Saanen lisätä blogin meidän suosikkilistalle, jotta on helppo piipahtaa teidän sivuille tulevaisuudessa lukemaan kuulumisia? Terveisin chowiherrat Vihtori ja Rudolf sekä emäntä Marjaana

    • Tottahan toki saat lisätä lukulistalle, sehän on vaan kiva juttu. :) Koirapostauksia tulee varmasti paljon kunhan Horatio-herra vaan saadaan ensin kotiin. Mahtavaa kesää teidän poppoolle!

    • No niinpä! :) Olisin voinut jäädä kadeksi viikoksi asumaan kasvattajien luokse, että olisin saanut ihastella Horatiota kaikki päivät.

  2. IHQ <3 Kävin tovi sitten katsomassa sukulaisissa vastaavanlaista 11 viikkoista oliota…en ole mikään koiraihminen, mutta kyseinen rotu on hurmannut minut leppoisuudellaan – tähän kohtaan mieleen ilmaantuu sukulaisperheen 10-vuotias vanhus :D

    • Chow chow voi hurmata sellaisenkin joka ei koirista muuten kovasti pidä. Niiden rauhallinen ja hieman erikoinen luonne hurmaa varmasti jokaisen, jos sille antaa vain mahdollisuuden.

  3. Voi mikä suloinen pötkylä! <3 Ihanaa, että saatte uuden karvapallon seuraksenne :) Meillä on valitettavasti oman koirulin kanssa jäähyväiset pian edessä. Ikää tulee jo 15-vuotta eikä jalka enää nouse entiseen malliin. Miehelle sanoin, että uutta koiraa harkitaan sitten, kun poika osaa pyytää eli ainakaan muutamaan vuoteen ei meillä nähdä tuollaista ihanaa palleroa. Mutta ehkä joskus taas :)

    • Kiitos Tenava! Uutta karvapalloa on kyllä odotettu jo melkein puoli vuotta, ihanaa kun odotus palkitaan, ja saamme seuraamme taas yhden nelijalkaisen otuksen. 15-vuotias on jo komea ikä koiralle! Hän on elänyt varmasti ihanan elämän, jossain vaiheessa meidän vaan pitää tehdä iso päätös koirakaverin jatkosta.. Voimia päätöksen tekemiseen!

  4. Voi miten suloinen tulokas. Juuri puhuimme miehen kanssa, tuleekohan meille enää koskaan koiraa. Elämä on todella erilaista ilman ja aika paljon iloa jää pois, kun ei ole yhtä mukana pyörimässä.

    • Koiran kanssa eläminen on tosiaan erilaista. Viimeisen puolen vuoden aikana meillä on esimerkiksi ollut miehen kanssa tosi paljon aikaa, kun koiran viemisiä ei ole tarvinnut miettiä. On voinut lähteä ja tulla just silloin kun huvittaa. Mutta kyllä sitä karvaista kaveria silti ollaan kaivattu.. Jotain meidän kodista on puuttunut. Mutta kohta ei taas puutu! :)

  5. Onko teidän koti jo naskalihampaiden kestävässä kunnossa? Meillä kävi pieniä koiravieraita ja sen jäljiltä oli yksi sun toinen johto syöty rikki… omien hurttien kommervenkit jo tietää (ei kannata jättää _mitään_ syötävää ulottuville), mutta toiset keksii aina uudet kepposet.

    • Ihan vielä ei ole koti valmiina, mutta koko ajan laitetaan paikkoja ja pihaa kuntoon. :) Vähän hirvittää mitä kaikkea Horatio-herra keksii jyrsiä. Koda ei tuhonnut ikinä mitään, mutta voipi olla, että meillä ei käy toistamiseen yhtä hyvää tuuria. ;)

  6. Hurmaavia palleroita! Tämän ei ole tarkoitus olla loukkaava, mutta eikö kyseisen rodun terveysongelmat hirvitä?

    • Eivät ne hirvitä, mutta toki niiden takia on pennun hankkinnan kohdalla nähtävä hieman (enemmän) vaivaa. Kuten monen muunkin rodun kohdalla, myös chow chowien kohdalla on katsottava tarkasti mistä pennun ottaa. Kodan kanssa meillä meni todella hienosti, vaikka emme nuorina opiskelijoina tajunneet miten tarkasti pennun sukupuuta olisi pitänyt tutkia. Eikä chow chow loppujen lopuksi niin kovin sairas rotu ole, vaikka niillä liuta perinnöllisiä sairauksia toki on. Pentuaika on toki myös tärkeä, ruoan kanssa tulee olla tarkkana, jotta luusto ja nivelet saavat kehittyä mahdollisimman rauhassa. Täytyy toivoa, että Horatio-herran kanssa menee yhtä hienosti kuin Kodan kanssa, ja saamme nauttia karvapallon seurasta pitkään. :)

Kommentti ilahduttaa aina!