Iisi lämminsavulohipasta ystävälle

lämminsavulohipasta3

Palmusunnuntaina pakkasin Horation, suklaamunia sekä pasta-ainekset autoon ja karautin Kulosaareen. Ystäväni on muuttanut muutama viikko sitten uuteen omaan kotiin, ja kävimme Horation kanssa kurkkaamassa ystäväni uuden asunnon.

Tuparilahjankin olin ostanut, mutta se saapui harmittavasti postiin vasta viime perjantaina, ja en sitä enää perjantaina töiden jälkeen ennättänyt hakea. Virallinen tuparilahja toimitetaan perille siis hieman myöhässä. Mutta ei se haittaa, ystäväni mukaan ihan hänen naapurissaan on kuulemma Helsingin paras kiinalainen ravintolaChengdu. Päätimme käydä testaamassa tämän mainetta niittäneen kiinalaisen ravintolan yhdessä jossain välissä, toivottavasti mahdollisimman pian. Vien sen tuparilahjan perille sitten sillä kertaa.

lämminsavulohipasta5

Ihan tyhjin käsin en kuitenkaan kylään saapunut. Repusta paljastui nimittäin lohipastan ainekset sekä jokunen suklaamuna pääsiäisen kunniaksi. Ryhdyimme kokkaushommiin heti kun olimme saaneet asunnon ihastelukierroksen päätökseen.

Nappasin lämminsavulohipastareseptin talteen viimeisestä Maku-lehdestä. Resepti kuulosti todella simppeliltä, nopealta ja ennen kaikkea herkulliselta. Resepti ei pidä sisällään kovin montaa ainesosaa, joka sekin pisti silmääni kun reseptiin lehdessä törmäsin. Alkuperäisen reseptin mukaan olisi tullut käyttää ihan tavallista ruokakermaa, minä kuitenkin tulin sen verran villiksi ruokakaupassa, että nappasin mukaani Valion ruokakerman, jossa oli makuna grillattu paprika. Hurja minä!

lämminsavulohipasta2

lämminsavulohipasta4

Pastan teko kävi kädenkäänteessä, ja pian istuimme todella valoisen asunnon ruokapöydän ääreen herkuttelemaan. Kevään saattoi tuntea siinä auringonpaisteessa melkein luissa asti.

Lämminsavulohipasta

3-4 annosta

  • 250 g pastaa
  • suolaa pastan keitinveteen
  • 1 kpl purjo
  • öljyä tai muuta paistorasvaa
  • 1 prk Valio ruokakerma grillattu paprika
  • 2-3 rkl sinappia
  • 300 g lämminsavulohta
  • mustapippuria (ja suolaa)
  • parmesaania

1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

2. Valmista sillä aikaa kastike. Kuullota suikaloitu paprika rasvassa/öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon ruokakerma. Mausta mustapippurilla sekä sinapilla. Sekoita hyvin.

3. Lisää paloiteltu lämminsavulohi kastikkeen sekaan. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa pippuria sekä suolaa.

4. Valuta pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin sekaisin. Nosta pastaa lautaselle ja viimeistele annos parmesaaniraasteella.

lämminsavulohipasta1

3 kommenttia artikkeliin ”Iisi lämminsavulohipasta ystävälle

    • Kun helppous ja hyvyys yhdistyy, ollaan aika pitkällä. :) Katsotaan missä välissä ehdimme kiinalaiseen ravintolaan. Kevät on aika täynnä, mutta kyllä sinne jonnekin väliin aina yksi ravintolakeikka saadaan mahdutettua. :) Oikein hyvää pääsiäistä!

Kommentti ilahduttaa aina!