Suklainen browniekakku

Meillä on tavattoman mukavat naapurit. Tai no, niitä on yhteensä viisi, ja me tunnetaan niistä hieman paremmin kaksi. Nämä kaksi mukaviksi tiedettyä perhekuntaa kutsuttiin meille glögi-iltaan viime torstaina. Tahdon toki olla myös itse mukava naapuri, joten ajattelin tarjota naapureille hieman glögiä ja suolaista sekä makeaa purtavaa joulun lähestyessä.

Molemmat naapureista auttoivat meitä kovasti rakennusurakan aikana. Toisen naapurin postilaatikko on meillä vieläkin lainassa, sillä ostamamme söpö punainen postilaatikko päätti hajota muutaman pakkasyön jälkeen. Olisi pitänyt vain suosiolla maksaa heti 150 euroa kunnon postilaatikosta, eikä alkaa taas sooloilla ja etsiä maailman söpöintä (halpaa) postilaatikkoa netin ihmeellisestä maailmasta.

browniekakkubrowniekakku

Olimme varanneet torstaiksi tuttuun tapaan  isohkon kasan herkkuja ja kaksi litraa Marlin mustikkaista glögiä. Lopulta toinen naapureista kuitenkin ilmoitti koko perheensä olevan flunssan kourissa, joten paikalle saapui lopulta vain toiset naapurit. Sapuskaa siis riitti neljälle hengelle enemmän kuin tarpeeksi!

Ilta taittui leppoisissa merkeissä. Vaihdoimme kuulumisia ja juoruja, ja saimme mm. kuulla, että ihan meidän viereen ollaan suunnittelemassa pikkuista ruokakauppaa. Hip hurraa! Meillä ei ole koskaan ollut lähikauppaa, joten nyt vain toivotaan, että ideat saadaan läpi ja meidän lähelle nousee joskus tulevaisuudessa esim. Siwa joka olisi auki 24/7!

Illan aikana saimme myös kuulla naapurin leidin olevan raskaana. ♥ Se oli ihana uutinen. Lopulta juttelimme löhösohvamme uumenissa kolmen neljän tunnin ajan ennen kuin naapurit suuntasivat kotiin. Tuliaisiksi saimme muuten suklaarasian, joka jemmattiin joululahjojen sekaan. Jei!

browniekakku

Mutta mennään nyt tarkemmin niihin tarjoiluihin. Makeana juttuna oli tarjolla pipareita, piparimuffineita sekä browniekakkua. Piparimuffinit tuoksuivat taivaallisilta, mutta eivät olleet ulkonäöllisesti tai maultaan omaan mieleeni. Jätetään ne siis postaamatta. Browniekakku oli taasen kovasti mieleeni. Bongasin reseptin alunperin Lumon blogista, mutta jouduin tekemään reseptiin muutamia muutoksia, sillä en kyennyt löytämään paria Lumon reseptissä ollutta ainesosaa. Tässäpä olisi minun versioni varsin makeasta, tuhdista ja ah niin suklaisesta kakusta. Slurps.

Suklainen browniekakku

  • 1¼ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl Van Houten -kaakaojauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • 2½ dl voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 3½ dl sokeria
  • 5 kpl luomu kananmunaa
  • 1½ tl vaniljasokeria
  • 1 tl vaniljauutetta

Kuorrute

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 ps Marianne-rouhetta

1. Kuumenna uuni 190-asteiseksi ja voitele noin 24 cm vuoka valmiiksi.

2. Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja leivinjauhe.

3. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Sekoita seosta usein, jottei suklaa kärähdä.

4. Vatkaa sokeri ja kananmunat isossa kulhossa tasaiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljauute ja -sokeri. Sekoita mukaan myös sulatettu suklaa-voiseos.

6. Kääntele varovasti (muovi)lastalla suklaaseoksen joukkoon jauhoseos kunnes seos on tasaisen väristä. Kaada taikina voideltuun vuokaan.

7. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kakun tulee jäädä hieman löysäksi! Jäähdytä kakku huoneenlämmössä noin 45 minuutin ajan.

8. Sulata kuorrutetta varten tummaa suklaa. Kaada sula suklaa muovipussiin, leikkaa pussin reunaan pieni reikä ja pursota noin puolet suklaasta kakun päälle. Ripottele Marianne-rouhe kakun päälle ja pursota rouheen päälle vielä loput sulat suklaat.

9. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua.

browniekakku

2 kommenttia artikkeliin ”Suklainen browniekakku

Kommentti ilahduttaa aina!